ExQuizit – klassiskt frågesportande

Boboshi är företaget som bland annat ligger bakom iKörkort och iHögskoleprov, men som med Exquizit valt att koncentrera sig på ämnet frågesport. Och det är inte med halvhjärtad insats man gör det – här bjuds det på över 12 000 varierade svenska och internationella frågor uppdelade i tre svårighetsnivåer och sju kategorier.

Innan du startar en omgång väljer du antal spelare (högsta antalet är 6), namn på dessa och vilken svårighetsgrad respektive spelare ska ha. Det sistnämnda är en bra funktion då exempelvis barn ska vara med. Därefter kommer något jag saknade hos Quizkey, nämligen möjligheten att välja kategori att få frågor ifrån.

Innan spelomgången kan du också välja hur många frågor du vill ha, samt om du vill spela med eller utan svarsalternativ. Är ni ett allmänbildat gäng som sitter i en ring runt din smartphone kan det senare vara bra, men annars passar antagligen det första bäst.

boboshi_exQuizit

I slutändan är Exquizit alltså en app som väldigt mycket är inriktad på traditionell frågesport. Detta innebär samtidigt att det saknas roliga varianter på konceptet, som Tidsjakten hos Quizkey exempelvis, som åtminstone enligt mig skänker massvis med spelglädje åt den här typen av appar.

Vad gäller frågorna tycker jag däremot att de är bättre i den här varianten jämfört med tidigare nämnda konkurrent. Med en så stor mängd frågor kan du dessutom i princip välja att bara köra frågor från FIlm & TV och ändå inte stöta på samma fråga två gånger på ett bra tag. Som en riktigt bra frågeapp ska vara med andra ord.

Vill du ha en app med fokus på frågor är det här alltså ett väldigt bra alternativ. Är du ute efter en lite mer lekfull variant kan också jag rekommendera dig att kika närmare på Quizkey.

Nedladdning
Pris: 28 kronor
Betyg: 8/10

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

  1. Pycke says:

    Du vet inte om det finns någon liknande app för Android telefoner?

Trackbacks

  1. [...] saknar visserligen ganska mycket för att komma upp till samma nivå som exempelvis ExQuizit och Quizkey vad gäller antalet frågor samt kvaliteten på dessa, men detta kompenserar enkelheten [...]

Speak Your Mind

*