Avstånd – visar avstånd mellan orter

Sverige är som bekant ett mycket avlångt land, och följaktligen tvingas vi svenskar därför resa en hel del mellan avlägsna platser. Avstånd är en app som snabbt och smidigt presenterar avståndet mellan två utvalda orter.

Användandet av Avstånd är så enkelt det kan bli – du väljer två olika städer, orter, byar (fler än 160 finns tillgängliga), varefter distansen i kilometer presenteras. Samtidigt får du också en uppskattning på hur lång tid det skulle ta att färdas det aktuella avståndet.

Så långt fungerar allt perfekt, och en bonus är att du på ett liknande sätt kan se distansen från ett gäng svenska storstäder till de Europeiska huvudstäderna. Jag kan dock tycka att det inte borde varit alltför krångligt att även kunna se den här distansen från övriga orter.

avstånd app iphoneavstånd iphone-app

Något jag saknar, och som borde vara en självklar funktion i en sådan här iPhone-app, är möjligheten att få appen att välja den plats/stad som du är närmast för tillfället med hjälp av GPS. Helt enkelt någon slags “där jag är nu”-funktion.

Förutom att man då skulle slippa bläddra efter där man befinner sig för tillfället varje gång, hade det också gjort appen mer användbar även för dem som bor på en plats som inte finns med i listan. Visst låter 160 orter mycket, men med tanke på antalet småbyar i norrland (till exempel) är antalet hushåll som inte kommer ha nytta av Avstånd stor.

Jag hade också velat kunna öppna en karta direkt från appen, för att snabbt kunna lokalisera vilken av orterna i listan som ligger närmast där jag befinner mig. Detta hade också kunnat vara en lösning på ovan nämnda problem.

Som du förstår är jag inte jättenöjd med Avstånd, men som ett verktyg för att snabbt kunna se distans och uppskattad restid får den ändå godkänt. Förbättringspotentialen är det i varje fall inget fel på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

 1. Erland Forsström says:

  Hur gör man, om man som jag, har en idé till en app, som många skulle ha behov av?
  Kan du inte fixa en liten lista med utvecklingsföretag som gjort bra appar?

  • Edvinsson says:

   Intressant fråga och bra förslag! Just det problemet tror jag många har idag, det vill säga att de har en riktigt bra idé som de dock inte kan gå vidare med på grund av brist på programmeringskunskaper.

   Men visst, jag ska försöka sammanställa en lista här på sajten (alternativt på min teknikblogg edvinssonsblogg.se) där jag listar sådana företag. Finns en hel del som inriktat sig på att göra appar efter andras önskemål :)

Speak Your Mind

*